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Thursday 8 December 2011


PAv BHAJI(पाव भाजी)

 INGREDIENTS
सामग्री
QTY
PTATO
आलू
6 NO
PEAS
मटर के दाने
½ CUP
CAPSICUM
बारीक कटी शिमला मिर्च
1 NO
CABBAGE
बारीक कटी पत्तागोभी
½ CUP
TOMATO
टमाटर, बारीक कटे हुए
2 NO
ONION
प्याज, बारीक कटी हुई
2 NO
GG PASTE
अद्रक,लहसुन का पेस्ट
1-1 TBSP
YELLOW CHILLY
पीसी लाल मिर्च
1 TSP
LEMON JUICE
नीबू का रस
1 TBSP
GREEN CORIANDER
हरा धनिया
FOR GARNISH
SALT
नमक
TO TASTE
PAU BHAJI MASALA
पावभाजी मसाला
TO TASTE
PAv
पाव
----------
BUTTER
मक्खन
2 TBSP






  

CHEF(Gaurav And Rohit)


method
  • Peal the boil potato and mash it properly.
  • आलू उबाल कर छीलें और मसल लें
  • Heat the oil in pan and sauté the onion till become pink color.
  • एक पैन में तेल गरम करें और प्याज़ गुलाबी होने तक भूनें।
  • Add the ginger,garlic paste,pau bhaji masala,yellow chilly,fine tomatoes, and bhuno till till it leaves the oil…
  • अदरक लहसुन का पेस्ट, पावभाजी मसाला, सूखी पिसी लाल मिर्च और बारीक कटे टमाटर मिलाएँ और तेल बाहर आने तक भून लें।
  • Add the boil vegetable and add salt in it.. mix properly.
  • महीन कटी हुई सब्जियाँ डालें और नमक मिला कर अच्छी तरह नरम होने तक पकाएँ।
  • Add the boil mash potao in the mixture and mash the all vegetable properly..
  • आलू मिलाएँ। अच्छी तरह भूनें और करछुल से सारी सब्ज़ियों का मिश्रण तैयार करें।
  • Add the water if it is necessary and cover it for 5 minutes.
  • अवश्यकतानुसार पानी डाल कर पतला करें और पाँच मिनट तक खदकने दें। 
  • After the 5 minute off the flame and add lemon juice and butter in it finish with green coriander leaves.
  • नीचे उतार कर नीबू का रस, मक्खन और हरा धनिया मिला दें।
  • Now cut the pav with the help of knife in the center of the pau then toast with butter on the flat griddle.
  • पाव को बीच में से काट कर दो हिस्से कर लें और तवे पर मक्खन डाल कर सेंक लें।
  • Serve these pav with hot bhaji..
  • गरम-गरम भाजी के साथ परोसें।
  • Chef Tips( you can add the other vegetables which is kept in the refrigerator.. like brinjals, cauliflower any other vegetable..)


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